Zeki Celik bekräftar intresset från den engelska storklubben

Mehmet Zeki Celik är ordinarie i Lille och inne på sin tredje säsong i klubben.

I somras och även tidigare har det ryktats en hel del om intresserade klubbar och inte minst om Tottenhams intresse – något som spelaren nu själv bekräftar i fransk media:

– Jag hörde att det fanns ett intresse från Tottenham, men jag vet inte om de lade ett bud. I vilket fall som helst, så är Premier League en liga som jag attraheras av men jag är glad att jag har stannat här när man tittar på starten som vi har fått på den här säsongen, sade Zeki Celik till So Foot.

I somras rapporterade både The Times och The Telegraph att Tottenham och Everton visade konkret intresse för Turkiets högerback. Transferexperten Fabrizio Romano rapporterade att Spurs var intresserade av att ersätta Sergie Aurier med den turkiske högerbacken.

Tottenham har kopplats ihop med Zeki Celik i snart ett år och uppges ha scoutat spelaren vid flertalet tillfällen. Jose Mourinho som är huvudtränare i den engelska storklubben, har assisterande tränare som tidigare har jobbat med Zeki Celik i Lille.

I somras rapporterades det även att Lille värderade högerbacken till 20 miljoner euro medan engelska medier skrev att klubben var redo att acceptera ett bud på 10,8 miljoner pund (12 miljoner euro med dagens kurs)