Anfallarna levererar för Besiktas

Efter en knackig start så är Besiktas igång på riktigt i ligan.

Laget tog sin tredje raka ligaseger när Kasimpasa besegrades med 3-0. Till Sergen Yalcins glädje så har även anfallarna kommit igång och börjat leverera mål för laget den här säsongen. Målskyttet bland anfallarna har varit ett stort problem för Burak Yilmaz vid hans skadefrånvaro förra säsongen samtidigt som klubben jobbade för att få in fler anfallare i  somras när Yilmaz lämnade för Lille.

Vincent Aboubakar är tillbaka i Besiktas och har på åtta ligamatcher gjort fem mål för klubben såhär långt. Fyra av målen har kommit på de tre senaste matcherna som har varit mot Istanbulkonkurrenterna: Istanbul Basaksehir, Fenerbahce och Kasimpasa. Mot de stora rivalerna Fenerbahce gjorde Aboubakar två mål.

Samtidigt har Cyle Larin haft en fin form och gjort fem mål på åtta matcher. Larin har spelat främst som vänsterytter den här säsongen och det är då som målen har kommit. Som vänsterytter har Larin på de senaste fem matcherna gjort fyra mål och en assist – anfallaren har således gjort poäng i samtliga senaste fem matcherna som har spelat. Mot Kasimpasa var Larin avstängd för Besiktas som befäster fjärdeplatsen efter omgång elva och har fyra poäng upp till ligaettan Alanyaspor.