Burak Yilmaz utsedd till veckans spelare i Europa League

Burak Yilmaz visade stor klass i veckan för Lille i Europa Leauge.

Den turkiske anfallaren blev inbytt och tvåmålsskytt inom loppet av nio minuter. Med Buraks två mål såg Lille till att vända och vinna matchen med 2-1 med mindre än tio minuter kvar och således säkrade de även avancemang till sextondelsfinalerna.

Nu har fansen och UEFA röstat fram Yilmaz till veckans spelare i turneringen. Det är otalt tredje gången bara den här säsongen som en turkisk spelare röstas fram till veckans spelare i turneringen. Förrförra omgången blev Yusuf Yazici framröstad till veckans spelare efter hattrick mot Milan. Den första veckan var det återigen Yazici som hade röstats fram till veckans spelare.

Målen var Buraks två första mål i turneringen den här säsongen som nu har gjort 8 mål och 3 assist på 15 matcher.

35-årige Burak Yilmaz är även Lilles äldste målskytt någonsin i en europeisk turnering.