Calhanoglu med assist för tredje matchen i rad

Hakan Calhanoglu ser ut att börja gå tillbaka mot den stora formen han hade under sommaren och början av hösten.

Den turkiske mittfältaren avslutade förra säsongen på topp och började årets säsong lika bra med att göra en hel del mål och assist för laget.

I de senaste tre matcherna som Hakan Calhanoglu har spelat för Milan har han spelat fram till ett mål. Calhanoglu hade mellan vecka 6 och 10 inga mål eller assist för laget samtidigt som han spelades sporadiskt i Europa League.

I den näst sista omgången av gruppspelet i Europa League spelade Calhanoglu fram till ett av målen när Celtic besegrades med 4-2. Han fanns inte med i truppen i den sista gruppspelsmatchen mot Sparta Prag. Därefter har den turkiske landslagsspelaren gjort assist både mot Parma i helgens match och i den senaste omgången som spelades i tisdags mot Genoa. Båda matcherna slutade 2-2. Hakan Calhanoglu hade inte någon vidare flyt mot Parma med sina egna avslut. Den turkiske mittfältaren hade en frispark som tog i stolpen samt ett avslut som tog i ribban. Calhanoglu spelade däremot fram till Theo Hernandez på hörna till 1-1 och var även inblandad i kvitteringsmålet till 2-2 på stopptid. Mot Genoa så spelade Hakan återigen fram till lagets första mål samt stod för en ”hockeyassist” när han slog hörnan som ledde till att Milan kvitterade för andra gången i matchen.

AC Milan leder alltjämnt Serie A med en poäng ner till rivalen Inter men har tappat sitt försprång på fem poäng innan de två senaste omgångarna. Laget är fortfarande obesegrade i ligan.

Hakan Calhanoglu har mindre än ett år kvar på kontraktet och om några veckor är han fri att förhandla med en ny klubb och komma överens om ett avtal i förväg. De senaste dagarna har rapporterna varit att Calhanoglus representanter återigen förhandlar med Milan och tidigare har spelaren kopplats ihop starkt med en flytt till Manchester United.

Se höjdpunkterna från Milan – Parma och Genoa – Milan här: