Calhanoglu toppar statistiken i Europas fem största ligor

Hakan Calhanoglu går från klarhet till klarhet i AC Milan.

Nu toppar den turkiske mittfältaren statistiken över antalet skapade målchanser i Europas fem största ligor. Med sina prestationer som fortsätter att leverera poäng ända sedan förra säsongens andra halva, så har playmakern väckt intresse hos flera storklubbar i Europa.

Den turkiske landslagsspelaren skapar just nu flest målchanser sett över Europas fem största ligor. Calhanoglu har den här säsongen skapat 53 målchanser och det är fler än någon annan spelare i Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga och Ligue 1. På andraplats kommer Aston Villas Jack Grealish med 42 skapade målchanser. Hakan Calhanoglu har även skapat fler målchanser än Manchester Uniteds Bruno Fernandes och Lyons Memphis Depay som har skapat 41 målchanser vardera. Femma är Kevin De Bruyne i Manchester City med 40 skapade målchanser.

Calhanoglu har den här säsongen gjort sju mål och sju assist på tjugo matcher. 26-årige mittfältaren har gjort flest assist i laget och flest mål efter Zlatan Ibrahimovic.