Diego Costa återigen på turkiska klubbarnas radar?

Den 32-årige anfallaren Diego Costa lämnar Atletico Madrid.

Costa och klubben har kommit överens om att bryta kontraktet i förtid och är nu free transfer. Så sent som i september kopplades anfallaren ihop med en flytt till Fenerbahce.

Enligt Todo Fichajes kommer Besiktas göra ett nytt försök att knyta ihop sig anfallaren i januari. Klubben kopplades ihop med spelaren redan 2017 när han brassen som valde att spela för Spaniens landslag, lämnade Chelsea för att återvända till Atletico Madrid. Costa uppges vara positivt inställd till att spela i Turkiet en dag och Besiktas letade febrilt efter ännu en anfallare till laget förra fönstret. Klubben hämtade in Vincent Aboubakar som just nu leder skytteligan i Turkiet men på grund av spelarens skadehistorik ville man ha in minst två anfallare.

Även Galatasaray har kopplats ihop med Diego Costa. Däremot har klubben redan Radamel Falcao och Mbaye Diagne. Falcao har varit skadad stora delar av hösten medan Diagne har hållit sig frisk och levererat. Falcaos framtid är ännu osäker och skulle kunna lämna om ett bud trillar in enligt klubbledningen. Ännu har klubben inte fått något officiellt bud enligt ledningens uttalanden.

Turkiska Radyospor har i dagarna intervjuat journalisten Jorge Garcia på spanska tidningen AS och sagt att en flytt till Turkiet är möjlig:

– Diego Costa pratar med Atletico Madrid om att avbryta kontraktet i förtid. Atletico kommer göra honom free transfer men har lagt in en klausul i överenskommelsen att Costa inte får skriva på för en potentiell motståndare i Champions League-slutspelet nu i janauri. Utifrån detta perspektivet så kan klubbarna i Turkiet som Galatasaray, Fenerbahce och Besiktas ha det lättare att signera Costa. Diego Costa har varit skadad under längre tid men han tror att han kan leverera minst tre år till på den högsta nivån, sade Garcia.