Duo från Lazio uppges vara på Fenerbahces radar

Fenerbahce förväntas göra förändringar i truppen i januarifönstret.

Fenerbahce är inte nöjda med försvaret och kommer prioritera värvningar till försvaret i januari. Så här långt har försvararna i Fenerbahce orsakat sex straffar och laget har släppt in 20 mål på 14 matcher, flest av alla lag på den övre halvan av ligatabellen.

Italiensk media rapporterar att Fenerbahce är intresserade av den rumänske mittbacken Stefan Radu. Mittbackens kontrakt löper ut till sommaren och Fenerbahce uppges vilja ha spelaren i januari. Samtidigt är inte tränare Simone Inzaghi villig att släppa mittbacken.

Radu och Lazio har inte enats om nytt kontrakt ännu och spelaren är öppen för att fortsätta i Italien. Spelaren uppges trivas i Rom och siktar på att bli spelaren som har spelat flest matcher i klubben. 34-årige Radu har tillhört Lazios sedan 2008 och har spelat 391 matcher för klubben.

Samtidigt rapporterar Fotomac att Fenerbahce är villig att låna Vedat Muriqi från Lazio. Fener sålde den kosovoalbanske anfallare i somras till den italienska storklubben. Där har anfallaren inte lyckats motsvara förväntningarna efter försäljningen på 17,5 miljoner euro. Det rapporteras även att Muriqi inte trivs så bra i Rom och över situationen i klubben och att ett lån till Turkiet är ett alternativ för att få upp självförtroendet och mer speltid.

Muriqi har spelat i sex matcher i ligan och totalt 249 minuter och väntar fortfarande på sitt första mål i Lazio. Spelarens agent har i de senaste dagarna sagt att spelaren kommer stanna i Italien men även Lazio uppges vara positiva för att låna ut anfallaren. Spelarens halva lön förväntas betalas av Fenerbahce (1,3 miljoner euro) om parterna skulle komma överens om ett låneavtal.

Det är inte bara i Lazio som Fenerbahce letar spelare och inte enbart Muriqi som klubben är intresserad av att hämta tillbaka.

Enligt Yeni Asir så kommer Fenerbahce också se över möjligheten att knyta till sig Simon Kjaer i Milan. Den 31-årige danske mittbacken har framtill sin skada varit given i Milan som leder Serie A och har två år kvar på kontraktet. Kjaer spelade i Fenerbahce mellan 2015-2017 och var en publikfavorit hos Fenerbahce supportrarna.

29-årige Nikola Maksimovic i Napoli är ett annat alternativ till försvaret för Fenerbahce enligt Fotomac. Klubben uppges vara i samtal med spelarens agent. Maksimovic har fått sparsamt med speltid i Napoli.