Gulbrandsens målform i Istanbul Basaksehir

Är Fredrik Gulbrandsen den nye kungen från norden?

Förra året vann Alexander Sörloth skytteligan i Süper Lig när han gjorde 24 ligamål för Trabzonspor. I somras såldes han till RB Leipzig i en affär som gav Trabzonspor 12 miljoner euro. Imorgon möter ställs RB Leipzig mot Istanbul Basaksehir i Champions Leauge och Alexander Sörloth som kallades Kuzeyin Krali (Nordens kung) av Trabzonspor-fansen, har på 10 spelade matcher för Leipzig ännu inte gjort sitt första mål.

Däremot finns det en norsk anfallare i Istanbul Basaksehir som är i storform. Gulbrandsen har på de senaste tre ligamatcherna gjort fem mål för de turkiska mästarna. Den senaste helgen gjorde Gulbrandsen sin första match från start för klubben och svarade med att göra två mål mot Denizlispor.

Gulbrandsen leder den interna skytteligan i Basaksehir med sina fem mål. Veteranan Edin Visca har gjort tre mål medan Irfan Can Kahveci har stått för två mål.

Det mesta pekar på att Gulbrandsen får nytt förtroende på onsdag och startar mot RB Leipzig. En match som innebär vinna eller försvinna för Basaksehirs del i Champions League 2020/21.