Irfan Can hyllas för sitt hattrick

Irfan Can Kahveci stod för ett hattrick när Istanbul Basaksehir spelade 3-4 hemma mot RB Leipzig i Champions League.

Efter matchen hyllades den turkiske mittfältaren av både RB Leipzig-tränaren Julian Nagelsmann och Istanbul Basaksehirs tränare Okan Buruk:

– Irfan Can är en fantastisk spelare. Han har en mycket bra vänsterfot. Han gjorde snygga mål ikväll. Hans frisparks mål var otroligt. Hans avslut är verkligen bra, sade Nagelsmann.

– Igår pratade vi om Demba Ba samt Irfan Can om hur talangfulla han är och hur han kan ta viktiga kliv inom världsfotbollen. Idag visade han prov på det. Champions League är mycket viktigt för Irfan Can. Han var medveten om att han behövde göra bra saker ifrån sig om han vill spela i bra lag ute i Europa. Han spelade bra både i offensiven och defensiven. Det var en prestation som visade hur värdefull han är, sade Okan Buruk.

Irfan Can är den tredje spelaren i Champions Leagues historia att göra ett hattrick men ändå förlora en match efter Ronaldo för Real Madrid mot Manchester United i april 2003 samt Gareth Bale för Tottenham mot Inter i oktober 2010.

Den turkiske mittfältaren är den förste spelaren sedan Wayne Rooney att göra ett hattrick med samtliga mål utanför straffområdet i en Champions League-match. Rooney genomförde samma bedrift när han gjorde hattrick mot Fenerbahce september 2004.