Kommer Champions League-finalen i Istanbul spelas med publik?

Champions League-finalen för 2019/2020 skulle ha spelats i Istanbul.

I och med pandemin och att turneringen blev framflyttad och spelades under sommaren så blev det klart att även alla matcher skulle spelas utan publik. UEFA meddelade då att finalen skulle flyttas från Istanbul och att staden skulle få arrangera den nästa säsong i stället (nuvarande säsong) för att kunna anordna finalen med publik och få intäkter.

UEFA och Turkiska fotbollförbundet kom överens om att flytta finalen till årets säsong men pandemin pågår fortfarande och i många länder spelas matcher fortfarande utan publik. Frågan är om även årets final kommer att spelas utan publik?

UEFA-presidenten Aleksander Ceferin har inte uteslutit publik för finalen och hoppas att det inte blir inför tomma läktare:

– 2020 blev ett svårt år för oss. Vi hoppas 2021 blir ett bättre år. Trots pandemin har vi kunnat genomföra 1200 matcher utan några större problem. Först måste vi titta på hur det blir med vaccineringen (mot covid-19). Vi förbereder oss inför Champions League-finalen precis på samma sätt som bi brukar göra varje år. Vi hoppas att vi kan spela finalen med publik.

Med andra ord återstår det att se om det blir en final med publik beroende på hur pandemin utvecklar sig under våren 2021, klart är att UEFA utgår ifrån att de kommer kunna ha publik i Champions League-finalen 2021.