Målrikaste derbyt någonsin när Besiktas vann mot Fenerbahce

Derbyt mellan Fenerbahce – Besiktas i söndags blev ett av de målrikaste derbyn mellan lagen. Det tidigare derbyt som var målrikast slutade också 4-3 i april 2005 och även den gången var det Besiktas som vann på bortaplan.

April 2005 var också senast Besiktas vann ett derby borta mot Fenerbahce. Besiktas hade inte vunnit i Kadiköy på över 15 år.

Besiktas är även laget som har vunnit Fenerbahce flest gånger (41 gånger) samt gjort flest mål på Fenerbahce (147 mål) i Süper Ligs historia.

Gästerna hade fyra skott på mål i derbyt i söndags – samtliga blev mål.

För första gången sedan april 1993 har Fenerbahce förlorat två raka hemmamatcher i ligan (Konyaspor och Besiktas). Senast detta hände var alltså över 27 år sedan.

Det var även första gången på 12 år som Fenerbahce släppte in fyra mål på hemmaplan, senast detta hände var hemma mot Kayserispor september 2008 – Kayserispor vann 4-1.

Fenerbahce är laget som har släppt in flest mål på fasta situationer såhär långt i Süper Lig: 12 mål på hörnor, 5 mål på frisparkar och 6 mål på straff.
Samtidigt är Besiktas det lag som har släppt in flest mål på bortaplan i ligan såhär långt: 13 mål.
Mittfältaren Ozan Tufan har gjort flest mål mot Besiktas i Süper Lig-matcher: 4 mål.
Besiktas-forwarden Vincent Aboubakar har gjort flest mål mot Fenerbahce i Süper Lig-matcher: 3 mål.
Necip Uysal i Besiktas gjorde mål i Süper Lig igen efter 1861 dagar, senaste matchen Uysal gjorde mål i ligan var mot Antalyaspor oktober 2015.