Milan uppges ha bestämt sig gällande Calhanoglu

Hakan Calhanoglus framtid har varit en het fråga under hösten.

Den turkiske mittfältaren har starkt kopplats ihop med en flytt till Manchester United samtidigt som han har kopplats ihop med en flytt till AC Milans rivaler Inter och Juventus.

Fotbolltransfers skriver nu med hänvisning till Gazetta dello Sport att den italienska storklubben som leder Serie A, vill behålla Calhanoglu säsongen ut och inte sälja honom i januari. Milans främsta mål den här säsongen är att kvala sig till Champions League och anser att Calhanoglu är en nyckelspelare som de inte har råd att tappa i jakten på en CL-plats.

I januari är Calhanoglu fri att förhandla med ny klubb om ett förtidskontrakt. 26-årige mittfältarens kontrakt går ut sommaren 2021 och kan då lämna på free transfer. Calhanoglu har tidigare öppnat upp för att han vill stanna i Milan som också vill behålla spelaren – men parterna kommer inte överens om lönen.

Samtidigt rapporterar nu Stretty News, som även får plats på Manchester Evening News med sin nyhet gällande Hakan Calhanoglu, att Man United inte är intresserade av spelaren. Enligt Stretty News så kommer rykten om Calhanoglu snart ”dö ut” när spelaren kommer att komma överens om ett ”nytt avtal” med AC Milan. Rapporterna hänvisar till att United används  som en ”bricka i spelet” för att spelaren försöker pusha till ett nytt kontrakt med Milan.