Sivasspor & Turkiska fotbollförbundet riktar kritik mot de israeliska myndigheterna

Sivasspor spelade sin sista match i gruppspelet mot Macabbi Tel Aviv.

Efter matchen riktar klubben kritik mot de israeliska myndigheter som höll kvar laget på flygplatsen i flera timmar enligt ett uttalande och videobilder från klubben.

Klubben skriver i ett uttalande att myndigheterna på flygplatsen strandsatte gruppen på flygplatsen genom att stänga ner systemet och övergångarna på flygplatsen och försvårade så mycket de kunde för laget som skulle hem. Fördröjningarna ska ha gjort att laget inte hunnit med sitt planerade flyg klockan 01:30 utan fick vänta in ny tid klockan 05:30 lokal tid.

I ett uttalande beskyller klubben de israeliska myndigheterna för de medvetna ageranden som försenade lagets flyg och i flera timmar.

Även Turkiska fotbollförbundet har gått ut med uttalande:

Vårt representationslag Sivasspor fick vänta flera timmar på flygplatsen på väg hem från Israel till Sivas efter matchen mot Maccabi Tel Aviv, vi fördömer vad som gjordes mot våra representater Sivasspor av tjänstemännen, skriver fotbollförbundet i ett uttalande.