Sörloth: ”Jag saknar fortfarande Turkiet”

Alexander Sörloth gjorde 31 mål totalt förra säsongen i Trabzonspor.

Den norske anfallaren kom delad förstaplats i Turkiska cupens skytteliga med sina sju mål och vann skytteligan i Süper Lig med 24 mål. I somras såldes Sörloth till RB Leipzig av Crystal Palace för en summa upp emot 22 miljoner euro. Sörloth var på lån från Palace hos Trabzonspor och enligt avtalet delar lagen på övergångssumman – Trabzonspor får därmed 11 miljoner euro för spelaren.

24-årige anfallaren avgjorde mötet mot Istanbul Basaksehir i den femte omgången av gruppspelet i Champions League 2020/21. Målet var norskens första mål i sin nya klubb. Efter matchen medgav Sörloth att han fortfarande saknar Turkiet:

– Jag är glad för att laget vann, nu kommer vi spela behöva spela en finalmatch (avgörande match mot Man United i sista omgången). Det var ett viktigt mål för mig, det var mitt första mål i Leipzig. Pressen som jag hade på mig har nu släppt. Trabzonspor-supportrarna stöttar mig fortfarande och det är väldigt viktigt för mig. Jag saknar fortfarande Turkiet. Jag har en speciell relation med de turkiska fansen, sade Sörloth till beIN Sports efter matchen.