Süper Lig 2020/21: Omgång 11

Süper Lig 2020/21 omgång 11 är här med följande matcher.

Fredag:

Besiktas – Kasimpasa: 3-0 

Besiktas fortsätter att gå starkt i ligan och inledde 11:e omgången med en klar seger mot Kasimpasa som har gjort klart med Fuat Capa som ny tränare för bara någon vecka sedan. Besiktas vann med 3-0 efter mål av Bernard Mensah i 45+3:e minuten, ett mål som kom precis innan första halvlek var slut. I andra halvlek satte Atiba Hutchinson 2-0, den kanadensiske mittfältaren är i storform för sitt lag. Vincent Aboubakar som gjorde mål senast mot Fenerbahce, gjorde matchens tredje och sista mål. 3 mål och 3 poäng för Besiktas som tog sin tredje raka seger när de mötte ett Istanbullag för tredje veckan i rad. Besiktas tidigare segrar kom mot Fenerbahce förra veckan och de regerande mästarna Istanbul Basaksehir veckan innan det. Segern innebär att Besiktas befäster sin fjärdeplats den här veckan och har fyra poäng upp till ettan Alanyaspor, samt en poäng upp till rivalerna Galatasaray och Fenerbahce om samtliga tre lag förlorar när elfte omgången är färdigspelad.

Lördag:

Göztepe – Kayserispor: 1-1 

Göztepe och Kayserispor delade på poängen efter en mållös första halvlek. Pedro Henrique gjorde matchens första mål i den 73:e minuten när Kayserispor gick upp i ledning. Fyra minuter ifrån matchen slut kvitterade hemmalaget genom Soner Aydogdu.

Genclerbirligi – Alanyaspor: 2-1 

Första förlusten för Alanyaspor den här säsongen kom mot Genclerbirligi. Ligaledaren Alanya saknades den stora stjärnan Efecan Karaca som har testats positivt för covid-19. Hemmalaget gjorde både 1-0 i första halvlek och 2-0 i den 75:e minuten innan Anastasios Bakasetas kunder reducera på straff i den 83:e minuten. Bakasetas och Alanyaspor fick en ny straff på tilläggstid men denna gången räddade svenske målvakten Kristoffer Nordfeldt straffen och blev stor matchvinnare för Gencler. Segern var Genclers första seger på sex veckor och laget låg näst sist i ligan inför den elfte omgången. Alanyaspor är fortsatt ligaledare i Süper Lig

Yeni Malatyaspor – Istanbul Basaksehir: 1-1 

Det blev delad poäng mellan Yeni Malatyaspor och de regerande turkiska mästarna som i veckan spelade Champions League hemma mot RB Leipzig. Irfan Can som gjorde hattrick i veckan, spelade fram nyförvärvet Giuliano som satte 1-0 för gästerna på tilläggstid i första halvlek. Carlos Ponck kvitterade i den 50:e minuten för hemmalaget och fler mål blev det inte i matchen.

Konyaspor – BB Erzurumspor: 2-0 

En komfortabel seger för hemmalaget som kunde sätta 1-0 efter bara 14 minuter på straff genom Ugur Demirok. Mehmet Ucar fick ett direkt rött kort minuten innan och Erzurum var nere på 10 man och hade 0-1 underläge. Amir Hadziahmetovic gjorde 2-0 i den 63:e minuten och  punkterade matchen.

Galatasaray – Hatayspor: 3-0 

Galatasaray fortsätter att gå starkt. I lördags blev det tre mål och tre nya poäng för Gala som knappar in på Alanyaspor som är etta i ligan. Mbaye Diagne gjorde 1-0 för hemmalaget i första halvlek. I matchens andra halvlek gjorde Pablo självmål innan inbytte Kerem Aktürkoglu satte 3-0 i den 90:e minuten. Målet var Kerems första i Galatasaray-tröjan sedan han anslöt i somras. Tio minuter tidigare hade Gökhan Karadeniz gått sitt andra gula kort och blivit utvisad – på sex minuter tog Karadeniz två gula kort. Anfallaren Diagne som hade en knackig start på säsongen och gick mållös i åtta ligamatcher – har nu gjort fem mål på de senaste tre ligamatcherna för Galatasaray.

Söndag:

Denizlispor – Fenerbahce: 0-2 

En viktig seger borta för Fenerbahce som går upp på lika många poäng som Galatasaray och ligaledaren Alanyaspor, 23 poäng. Fenerbahce inledde starkt och gjorde mål efter bara nio minuter när Ferdi Kadioglu spelade fram Papiss Cisse. I den 40:e minuten nätade Gökhan Gönül framspelad av Caner Erkin vilket blev de två enda målen i matchen. Det kunde ha blivit mer nerver av det i andra halvlek. Serdar Aziz blev utvisad efter två gula kort och en VAR-granskning i den 54:e minuten och Caykur Rizespor fick straff. Radoslaw Murawski missade straffen.  Kostsamt för Denizlispor som nu ligger näst sist i ligan med sex poäng.

Antalyaspor – Ankaragücü: 1-0 

Antalyaspor vann med uddamålet mot jumbon Ankaragücü efter mål av Adis Jahovic, framspelad av Lukas Podolski, i den femte tilläggsminuten i första halvlek. Segern var Antalyas första på fem matcher i ligan som tidigare beslutade sig för att gå skilda väger med Tamer Tuna. För Ankaragücü var det den tredje raka förlusten och laget är kvar på två poäng.

Fatih Karagümrük – Rizespor: 2-1 

Nykomlingen Karagümrük är tillbaka på vinnande spår efter tre raka oavgjorda matcher i ligan. Första halvlek gick det undan, samtliga tre mål i matchen gjordes i de första 25 minuterna med fem minuters marginal. Alessane Ndao gav ledningen till hemmalaget efter 15 minuter – Yassine Meriah kvitterade fem minuter senare – innan Ndao såg till att Fatih Karagümrük tog ledningen igen. I den 91:a minuten så satte Meriah bollen i mål på en frispark men målet blev avblåst av domaren på grund av faul gjord av Meriah på Karagümrük-försvarare. Fatih Karagümrük är för tillfället tillbaka i topp fem i Süper Lig medan Rizespor ligger på en trettonde plats.

Måndag:

Trabzonspor – Sivasspor: 1-1 

Det blev en poäng för både Trabzonspor och Sivasspor som spelade 1-1 under måndagen och avslutade den 11:e omgången. Efter två raka segrar under Abdullah Avci så blev det ett kryss för Trabzonspor vars mål gjordes av Caleb Ekuban. Sivasspor som har Europa League match på torsdag, kvitterade genom Hakan Arslan i den 76:e minuten.

Tabelläge efter omgång 11:

Alanyaspor åkte på sin första förlust och har tio matcher spelade såhär långt. 23 poäng har laget samlat ihop och leder trots det ligan med tre poäng och jagas av tvåan Galatasaray som också har 23 poäng – lika många poäng som rivalen och trean Fenerbahce. Besiktas som tog sin tredje raka seger mot Kasimpasa har klättrat upp på en fjärdeplats och har 19 poäng. Nykomlingen Fatih Karagümrük har slagit in sig i topp fem igen vilket gör att det är fyra Istanbulklubbar som är efter Alanyaspor.

I botten klättrar Genclerbirligi en plats och nästsist ligger nu Denizlispor medan Ankaragücü är alltjämnt ligajumbo. Trabzonspor har klättrat upp till en tolfte plats och de regerande turkiska mästarna Istanbul Basaksehir ligger 9:a. Tabelläge efter omgång 11:

Övriga matcher i mitten av nästa vecka:

Samtidigt så kommer Göztepe, Alanyaspor, Hatayspor & BB Erzurumspor att spela sina hängmatcher i mitten av nästa vecka.

Göztepe – Alanyaspor skulle ha spelats under omgång 7 och Hatayspor – BB Erzurumspor skulle ha spelats under omgång 5.