Turkiet tappar direktplatsen till Champions League

Turkiet tappar sin direkt plats till Champions League.

Det står klart efter att landet har backat till 13:e platsen i rankingen för förbundens klubbkoefficienter.

I samband med att även Sivasspor åkte ur gruppen i Europa League så kommer Turkiet inte kunna skicka ett lag direkt till Champions League 2022/2023. Från och med nästa säsong ska mästaren av turkiska Süper Lig spela minst en kvalomgång till Champions League.

Turkiet landade på 30,1 poäng efter gruppspelsmatcherna och placerar sig på en 13:e plats. Framför dem är Ukraina med 31,7 poäng och på 11:e plats Skottland med 32,125 poäng. Österrike kliver upp på en 10:e plats med 35,825 poäng.

Lagen som är topp 10 får minst en direktplats till Champions League.

Däremot kan mästaren av Süper Lig 2020/21 (den här säsongen) få en direktplats till nästa säsongs Champions League. Detta ifall vinnaren av den här säsongens Champions League även tar en Champions League-plats via sin inhemska liga.