Zeki Celik uttagen i den bästa startelvan för 2020 i Ligue 1

Mehmet Zeki Celik har fått en stor bemärkelse.

När den världskända och franska tidningen L´Equipe skulle ta fram årets bästa elva i Ligue 1 (2020) så fanns den turkiske högerbacken som till vardags spelar i Lille också med i startelvan.

Laget som har tagits ut är för kalenderåret 2020 och inkluderar således förra säsongens vårspel samt höstsäsongen från nuvarande säsong.

Startelvan som förövrigt domineras av åtta spelare från PSG har enbart en spelare med från Lille vilket är den turkiske landslagsspelaren Zeki Celik och de två andra är stortalangen Eduardo Camavinga i Rennes samt anfallaren Wissam Ben Yedder i AS Monaco. Spelarna från Paris Saint Germain är målvakten Keylor Navas, försvararna Juan Bernat, Presnel Kinpembe, Marquinhos, mittfältaren Marco Veratti samt de offensiva spelarna Neymar Jr., Ángel Di Maria och Kylian Mbappé.

Zeki Celik gör sin tredje säsong i Lille som ligger tvåa i Ligue 1 och har på 15 matcher gjort två mål och två assist för klubben i både ligaspel och europaspel. Högerbacken återvände skadad från den senaste landslagssamlingen i början av november och missade ett antal matcher för klubben.