Abdülkadir Ömür skadad för Trabzonspor

Trabzonspors talangspelare Abdülkadir Ömür har skadat sig.

Det var i den 27:e minuten som Ömür i en närkamp med Ömer Ali Sahiner skadade sig så allvarligt att han behövde bli utbytt. Undersökningarna efter matchen visar att spelaren har brutit fotleden. Det har även nämnts att spelaren kommer vara borta från spel i minst tre till fyra månader. Det har ännu inte tagit något beslut om spelaren kommer att behöva genomgå en operation men klart är att säsongen är över för 21-åringen. Klubben har även meddelat att det nu planeras för spelarens behandling.

Abdullah Avci uttryckte sin besvikelse över skadan i efter matchen:

– Abdülkadir är vårt lag och landets mest värdefulla spelare. Vi hoppas få se honom tillbaka i laget så snart som möjligt.

Flera klubbar och spelare har skickat hälsningar till spelaren efter den allvarliga skadan.

Abdülkadir Ömür som är en av Turkiets största talanger har scoutats av flera av Europas största klubbar genom åren men har tyvärr en dyster skadehistorik trots sin unga ålder. Den här säsongen har han redan varit borta vid två tillfällen. Förra säsongen drog Ömür på sig en menisk skada som höll honom borta i nästan ett halvår och spelaren missade 30 matcher.

Trabzonspor vann matchen mot Konyaspor med 3-1 efter mål av Nwakaeme, Flavio och Djaniny. Konyaspors mål gjordes av Shengelia.