Ali Koc hyllar Mesut Özil

Klubbpresident Ali Koc uttalade sig om Mesut Özil efter segern mot Ankaragücü.

Ali Koc sade att allting ännu inte är officiellt klart med syfte på att spelaren ännu inte signerat kontraktet och att värvningen av Özil skiljer sig från andra tidigare stjärnvärvningar till Süper Lig:

– Drömmen har ännu inte förverkligats. I den processen tar vi också rätt steg. Jag vill hälsa Mesut och hans familj välkommen till sitt hemland och till vår klubb. Mesuts ankomst är en värvning av en storspelare och samtidigt en stor transfer för varumärket.  Detta såg vi redan i lördags.

– Vi såg både i sociala medier och över hela världen hur mycket det pratades om den här transfern, den nådde miljontals människor. Han (Mesut Özil) själv har 50 miljoner följare. Det viktigaste för oss är att Mesut blir en del av vårt lag. Varje spelare i den här klubben är viktig, att kunna vara en ledare för dem är en färdighet han har. Vi förväntas oss att Mesut återigen kommer visa världen vilken stor spelare han är och även ge oss en stor fördel i kampen om ligaguldet. Ja tidigare har det kommit stora namn, som har kommit under en viss tid i sin karriär till Turkiet och inte lyckats uppnå förväntningarna. Vi har ingen sådan tvekan i den här transfern, vår största vilja är att Mesut så snarast som möjligt kan få visa upp sina färdigheter i klubben som har varit hans favoritklubb i Turkiet sedan barnsben  och att göra det i sitt hemland som han har längtat efter. Det finns en skillnad på värvningen av Mesut och de andra stora namnen (till Süper Lig). Mesut är en av oss, en från ’familjen’. Mesut har kommit hem, han har kommit till sitt hemland, till laget han hejar på. Jag ser en stor skillnad här och jag bryr mig mycket om den här skillnaden.

– Tack och lov så har han inga skador just nu. Jag vill tacka våra fans. De har stöttas oss väldigt mycket. Jag snackar specifikt om Mesut. Planet lyfte, och vi blev kontaktade av företaget som ansvarar för spåra flygplanets resa och sade till oss att mer än 1,8 miljoner människor har kollat vart flyget är nånstans på väg till Turkiet. 1 miljon unika besökare. Under en tidpunkt hade 312 000 loggat in i appen samtidigt för att följa flygets rutt till Turkiet. Det här är ett av två rekord. Det andra är att hans delning på Twitter i samband med tillkännagivandet av övergången hade nått 599 000 gillningar och slagit det tidigare rekordet som erhålls av Ronaldo som hade 560 000 gillningar i samband med sin flytt (till Juventus). Fenerbahce-fansen trodde på det här och de har stora förväntningar och jag hoppas att Mesut kommer leva upp till dem förväntningarna, sade klubbpresident Ali Koc.

Ali Koc meddelade även att det inom snar framtid kommer hållas en signeringsceremoni som är anpassad för coronariktlinjer och göra värvningen officiell när alla bitar är på plats. Transferdetaljerna och hur transfern har blivit möjlig att genomföras kommer även delas med allmänheten under den närmsta tiden.

LÄS OCKSÅ:

“Özil är januari månads största värvning”

EXTRA: Mesut Özil överens med Fenerbahce