Burak Yilmaz matchhjälte för Lille

Burak Yilmaz är i storform – igen.

Den turkiske anfallaren gjorde mål för tredje ligamatchen i rad när Lille besegrade Nimes med 1-0 på bortaplan. Burak placerade in 1-0 i den 29:e minuterna för gästerna som tog tre viktiga poäng i toppstriden.

Det blev inga fler mål i matchen och trots segern är Lille kvar på tredjeplats i ligan men knappar in på Lyon som inför omgången låg etta. Paris Saint Germain är ny etta med 40 poäng efter seger 3-0 mot Brest och Lyon lyckades kvittera till 2-2 från 0-2 underläge i den 82:a minuten genom tidigare Galatasaray-spelaren Jason Denayer. Både Lyon och Lille har 39 poäng.

35-årige anfallaren är med i toppen av skytteligan i Frankrike. Enbart Memphis Depay (11 mål), Boulaye Dia (12 mål) och Kylian Mbappé (12 mål) har gjort fler. I Lille saknades återigen Mehmet Zeki Celik och Yusuf Yazici. Målet var Buraks tionde tävlingsmål den här säsongen på 21 matcher och utöver det har Burak även stått för fyra assist.