Calhanoglu gjorde flest assist i Serie A 2020

Hakan Calhanoglu har haft ett stort år.

Den turkiske mittfältaren har varit en nyckelspelare för AC Milan under hela året och har varit en av Europas bästa playmakers.

Calhanoglu gjorde flest assist under kalenderåret 2020 i den italienska ligan Serie A. 26-årige mittfältaren stod för 14 assist under 2020 i ligan vilket är fler än någon annan spelare i den italienska ligan. Calhanoglu är den fjärde bäste framspelaren till mål när det gäller Europas fem största ligor. Bruno Fernandes gjorde också 14 assist och före honom och Calhanoglu kom Kevin De Bruyne med 15 assist, Lionel Messi med 16 assist och Thomas Müller med 17 assist (flest av alla i Europas fem största ligor).

Hakan Calhanoglu skapade även flest målchanser i hela Serie A under 2020 samt näst flest av alla spelare i Europas fem största ligor. Den turkiske landslagsmannen landade på 99 skapade målchanser, bara Kevin de Bruyne skapade fler: 107 målchanser.

Den här säsongen, 2020/2021, har Hakan Calhanoglu skapat flest målchanser av samtliga spelare i Europas fem största ligor, läs mer här.