Cenk Tosun målskytt för Everton

Cenk Tosun nätade när Everton i FA-cupen som slog ut Rotherham United efter förlängning.

Efter bara nio minuters spel chippade den turkiske anfallaren in 1-0 för hemmalaget. Matchen som gick till förlängning, slutade 2-1 för Everton. Cenk Tosun hade ytterligare en boll i nät men VAR-granskning dömde bort målet.

Matchen var Cenks första från start sedan den allvarliga skadan som han drog på sig i början av förra våren när han var på lån hos Crystal Palace. Cenk Tosun som kom tillbaka för spel i början av november, hade tidigare inför dagens match enbart gjort korta inhopp i ligan och ligacupen och spelat totalt 44 minuter på sex matcher.

Cenks senaste mål i England kom för nästan exakt ett år sedan. Målet var 29-årige anfallarens första på 357 dagar då han senaste mål kom den 18:e januari för Crystal Palace i en ligamatch borta mot Manchester City som slutade 2-2.

Den turkiske anfallaren har inför januarifönstret kopplats ihop med en flytt till WBA men även klubbar i turkiska Süper Lig har visat intresse, men anfallaren är just nu besluten om att fortsätta karriären i England.