Cenk Tosun talar ut om framtiden och Besiktas

Cenk Tosun får lite speltid i Everton och kopplas ihop med en flytt ifrån klubben.

Turkiet nämns alltid som en destination och närmare bestämt Besiktas. Däremot har spelaren och hans pappa, som också är hans agent, sagt att det inte är aktuellt med en flytt tillbaka till Süper Lig. Läget är fortfarande likadant säger Cenk som i dagarna gjorde en intervju med Tivibu Spor:

– Just nu har jag inga tankar på att komma till Besiktas. Mitt mål är inte uppnått ännu tror jag. Jag vill stanna i England och representera vårt land och flagga ännu mer här. Just nu har jag intention att återvända till Turkiet, sade Cenk Tosun.

I England har bland annat West Bromwich Albion uppgetts visa intresse för anfallaren.

Cenk Tosun som spelade i Besiktas mellan 2014-2018 uttalar sig även om laget som nu ligger etta i Süper Lig:

– Vårt lag i Besiktas 2017/18 anser jag är starkare än det nuvarande laget. I det nuvarande Besiktas-laget hade jag tagit plats. Jag är emot att ta in utländska domare till Süper Lig. Vi har många talangfulla och bra domare. Sedan 20 år tillbaka har domare satts under press för att vinna matcher och det här fortsätter just nu.

Cenk ser även Besiktas som favoriter att vinna ligan i år:

– Jag har sett Alanyaspor spela, de spelar med mycket bollinnehav. De spelade så på Sükrü Saracoglu också (mot Fenerbahce) och det är väldigt värdefullt. Jag gillar Alanyas spel väldigt mycket men jag har Besiktas som favoriter, jag kan säga att Besiktas är ett steg före i jakten på ligaguldet.

Den 29-årige anfallaren som har Carlo Ancelotti som tränare i Everton, berättade även att Ancelotti var nära på att komma till Süper Lig och ta över Fenerbahce en gång i tiden:

– Jag pratar mycket med Ancelotti. När han var tränare för Parma hade han även träffat Fenerbahce. Han ska ha förhandlat med Aziz Yildirim och ska ha försökt få till ett avtal. Han tyckte om Istanbul väldigt mycket men sedan blev det inte av och han berättade att han istället tog över Juventus.