EXTRA: Mesut Özil överens med Fenerbahce

Mesut Özil har kommit överens med Fenerbahce.

Den turkiska nyhetsbyrån DHA rapporterar under onsdagsmorgonen att parterna har kommit överens. DHA uppger att Özil och Fenerbahce har kommit överens om ett avtal på 3,5 år.

Mesut Özil ska ha nobbat ett bud från amerikanska laget DC United i MLS. Özil ska ha valt Fenerbahces erbjudande trots ett mycket lukrativt bud från klubben i USA. DC United ska ha erbjudit en hög lön, samt även aktier i klubben och möjligheten att starta upp en pilotklubb till DC United. Klubben ska enligt fotboll.london även erbjudit ett affärsavtal för att expendera Özils egna märke M10 i hela USA.

Hur mycket kommer Fenerbahce betala för Özil? 

Mesut Özil skriver på för 3,5 år med Fenerbahce och kommer att ansluta på lån i januari från Arsenal och den engelska klubben kommer att betala hela lönen för Özil tills kontraktet med Arsenal löper ut. Till sommaren blir övergången permanent som vi rapporterade igår, och kommer då få en sign on bonus på 2,5 miljoner euro samt en årslön på 5 miljoner euro.

Spelarens hus i Istanbul uppges också vara klart. Spelaren kommer tillsammans med sin familj flytta in i en villa i Kisikli i Istanbul enligt DHA:s uppgifter.

UPPDATERING, 8 JANUARI 2021: 

Under torsdagskvällen rapporterade även beIN Sports-journalisten Mert Yüksektepe att Mesut Özil är överens med Fenerbahce och ska ha skrivit på ett avtal på 3,5 år. Samtidigt skriver TRT-Spor journalisten Yagiz Sabuncuoglu att Özil är nu på väg till London för att träffa sin agent. Tidigare under dagen hade A Spor skrivit att samtliga parter var överens om affären.

UPPDATERING, 20 JANUARI 2021: 

Özil sitter nu i karantän med sin familj i Istanbul efter att ha anlänt för att skriva sitt kontrakt med Fenerbahce. Läs artiklarna nedan för senaste nytt.

UPPDATERING, 24 JANUARI 2021: 

Fenerbahce har bekräftat värvningen av Özil genom ett uttalande på hemsidan och klubbens sociala medier. Klubben kommer att hålla en signeringsceremoni på tisdag, senast onsdag om allting går som det ska.

LÄS OCKSÅ:

OFFICIELLT: Mesut Özil klar för Fenerbahce

Özil: “Jag är mycket glad över att komma till Fenerbahce”

“Özil är januari månads största värvning”

Mesut Özil har landat i Istanbul

Fenerbahce bekräftar värvningen av Özil till KAP

 

Erol Bulut uttalar sig om Mesut Özil

Arteta med ett uttalande gällande Özil

Özils agent uttalar sig om transfernyheterna

Mesut Özil uppges vara klar för turkisk klubb

Tysk media: Özil närmar sig en flytt till Turkiet