Fenerbahce uttalar sig om Mesut Özil

Fenerbahces klubbpresident Ali Koc uttalade sig i måndags efter matchen mot Erzurumspor kring spekulationerna som berör klubben och Mesut Özil.

Ali Koc som tidigare sagt att det är en dröm som är svår att förverkliga (värvning av Özil) och sade nu att det fortfarande är en dröm:

– Jag säger fortfarande att det är en dröm. Om ni är uppmärksamma så har ingen inom klubben uttalat sig kring det här ämnet. Det som är viktigt är Mesut och hans nuvarande klubbs samtal. Men jag kan säga att det är ett ämne som vi är närmare idag jämfört med tidigare. Det finns definitivt ingenting som är klart. Det kan bli klart men även tvärtom. Samtidigt så försvagar det vår handlingskraft när det rapporteras att allting är klart. Vi får se vad tiden utvisar sade Ali Koc.

Idag har sportchef Emre Belözoglu uttalat sig om rapporterna kring Mesut Özil:

– Om den här transfern går igenom så kommer det bli en unik transfer. Jag ser det väldigt positivt för föreningen men samtidigt så är det ingenting som är enkelt. Vi  har våra planer. Mesut har ett avtal med en klubb för tillfället. Mesut är en mycket stor stjärna. Det spelar ingen roll i vilket lag han spelar, han är en spelare som över två matcher ligger bakom minst ett mål.  Jag skulle vara mycket glad om Fenerbahce kan knyta till sig en sådan spelare. Vi har haft ett möte med spelaren och hans agent. Det går sakta men säkert framåt, det kommer närmare för varje dag. Det är en barndomsdröm för Mesut och en dröm för Fenerbahce och det har aldrig varit så här nära tidigare (att genomföra en transfer av Özil), sade Belözoglu.

Fenerbahces sportchef bekräftade att Özil för samtal med Arsenal. Det rör sig om att gå skilda vägar redan i januari och en eventuell värvning inte skulle påverka klubbens transferlimits. Emre tillade att spelarens förhandlingar med Arsenal behöver avsluta först innan de kan gå vidare i förhandlingarna med Mesut Özil:

– När Mesuts förhandlingar med sin nuvarande klubb har tagit slut så kan vi fortsätta förhandlingarna mellan oss. Om Mesut kommer överens med klubben (Arsenal) som inkluderar även våra termer, så kommer det inte påverka våra transferlimits för det här året. Fenerbahce och de andra (turkiska) klubbarna kan inte längre hämta hit spelare som har 4-5 miljoner euro i lön. Vi har inte de krafterna att kunna ge löner som påverkar de nuvarande lönerna och utgifterna som klubben har idag.