Fernando Muslera historisk i sin comeback

Fernando Muslera gjorde comeback efter sin allvarliga skada som han ådrog sig under förra säsongen.

Den uruguayanske målvakten skadade sig i juni och behövde genomgå en operation. 220 dagar senare stod han i mål igen för Galatasaray som vann Denizlispor med 6-1.

Veteranen Arda Turan stod för en fin gest när han återgav kaptensbindeln till Muslera som har varit ordinarie kapten i Galatasaray de senaste åren.

Det var ingen vanlig comeback för Muslera heller. I samband med att han gjorde första matchen den här säsongen, för det här året och sedan sin skada – så blev den 34-årige målvakten också den förste utländske spelaren någonsin att spela 10 säsonger i turkiska Süper Lig i samma klubb.

Muslera anslöt till Galatasaray sommaren 2011 från Lazio på en summa för 6,75 miljoner euro. Sedan sin ankomst har han varit ordinarie målvakt för Gala där det har blivit 362 matcher för klubben och även ett mål. 34-åringen har hållit nollan i 121 matcher och släppt in 395 mål. Med Galatasaray har Muslera blivit ligamästare fem gånger, cupmästare fyra gånger samt vunnit turkiska cupen fem gånger.

Muslera har även 116 landskamper för Uruguay.