Galatasaray lånar ut Diagne till engelsk klubb

Galatasarays anfallare Mbaye Diagne lämnar klubben för ett lån.

Diagne är enligt NTV Spor klar på lån till West Bromwich Albion i Premier League. Den senegalesiske anfallaren finns inte med i Galatasarays trupp inför matchen mot Gaziantep FK och kommer att lånas ut resten av säsongen.

Gala uppges få runt 1-1,5 miljoner euro för lånet samtidigt som WBA kommer att ha en köpoption. Det är ännu oklart vad köpoptionen ligger på och det är ingen option som WBA måste utnyttja när låneavtalet löper ut. Anledningen sägs vara på grund av att WBA slåss i botten av den engelska högstaligan och att det är oklart om klubben lyckas hålla sig kvar i Premier League och därmed inte villiga att ta några risker.

Diagne har stått för 11 mål på 19 matcher denna säsongen för Galatasaray.

WBA har tidigare kopplats ihop med den turkiske anfallaren Cenk Tosun.

UPPDATERAD 29/1 15:06

Galatasaray har meddelat det Turkiska fotbollförbundet att Diagne har lämnat klubben för WBA.

Samtidigt bekräftar även WBA-tränaren att Diagne ansluter till klubben inom kort:

– Diagne kommer idag. Jag hoppas han ger oss styrka i anfallet, sade Sam Allardyce.