Galatasaray på väg att göra klart med två spelare

Galatasaray har meddelat KAP om två spelare.

Klubben har meddelat börsen i Istanbul att de har inlett förhandlingar med AS Monaco gällande Henry Onyekuru och Brentford FC för Halil Dervisoglu.

De turkiska klubbarna som är börsnoterade brukar meddela börsen om förhandlingarna när de är i princip överens och innan spelarna ska genomgå läkarundersökning och skriva på kontrakten.

Den unge anfallaren Dervisoglu anlände till Istanbul under fredagen och är U21-landslagsman för Turkiet där han har gjort 8 mål på 11 landskamper. I Brentford har han gjort 1 mål och 1 assist i en FA-cupmatch. I Championship blev det totalt 12 matcher och inga mål den här säsongen. Affären rör sig om en övergång och det är ännu oklart hur mycket Gala betalar till Brentford.

Henry Onyekuru ansluter till Gala för en tredje sejour och återförenas med Fatih Terim. Det har tidigare rapporterats att den turkiska klubben vill låna spelaren med en köpoption medan Monaco har krävt en tvingande köpklausul efter låneperioden. Det återstår att se hur affären har formats.