Galatasaray uppges vara nära egyptisk anfallare

Galatasaray har under måndagen presenterat två nyförvärv.

Först presenterades Halil Ibrahim Dervisoglu från Brentford som ansluter på lån och därefter Henry Onyekuru från AS Monaco som också ansluter på lån och med köpoption.

Ajansspor uppger att Gala är nära en tredje värvning. Det rör sig om den egyptiske anfallaren Mostafa Mohamed. Galatasaray ska ha framfört sitt sista bud till Zamalek för spelaren.

Gala ska ha framfört sitt sista bud i fredags och vill ha svar senast i natt annars tänker klubben kolla på andra alternativ.  Den turkiska klubben har tidigare erbjudit fem miljoner euro i en permanent övergång direkt och det senaste budet rör sig om ett lån säsongen ut för en miljon euro och därefter ett köp i sommar för fem miljoner euro. Galatasaray förväntar sig att den egyptiske klubben accepterar budet och klubben uppges även få 20% vid en vidareförsäljning för den 23-årige anfallaren.
Enligt spelarens agent så följer flera europeiska klubbar spelaren och Galatasaray har tidigare bekräftat att de vill ha spelaren genom Fatih Terim. Mohamed var nära en flytt till St Etienne men affären kollapsade efter att de involverade parterna inte lyckats komma överens om detaljerna i övergången. Spelaren uppges vara inställd på en flytt till Galatasaray enligt uttalanden från agenten Mesrun Izzet.

Mostafa Mohamed har på 122 matcher gjort 41 mål och 10 assist.