Mesut Özil har landat i Istanbul

Mesut Özil landade i Istanbul igår natt vid 01-tiden lokal tid.

Spelaren åkte med ett privatflyg som tillhör Fenerbahces klubbpresident Ali Koc från London till Istanbul med sin familj och där de möttes av Fenerbahces-representanter, bland annat Emre Belözoglu.

– Jag är mycket exalterad eftersom jag alltid har varit en Fenerbahce-supporter. Det är inte bara för Fenerbahce men även en dröm som går i uppfyllelse för mig. Jag väntar på att få ta på mig tröjan och jag hoppas att vi blir framgångsrika med mina lagkamrater. Jag är så exalterad just nu att jag inte har så mycket annat att säga. Jag hoppas allt blir väldigt bra, sade Mesut Özil till FBTV efter att ha landat i Istanbul och hade även ett meddelande till fansen:

– Gud välsigne dem. De har alltid stöttat mig. Som Fenerbahce-supporter så vet jag också vilken stor förening det här är. De har visat de igen. Jag är mycket glad och jag hoppas kunna visa min tacksamhet till dem på plan.

Emre Belözoglu, sportchef för Fenerbahce:

– Jag hoppas på en lyckad period här för Mesut och Fenerbahce. Jag vill hälsa både honom och hans familj välkomna till deras hemland. Det finns så mycket att säga om Mesut men jag tror att det jag har att säga tror jag hela vår stora Fenerbahce förening är eniga om. Mesuts barndröm och alla Fenerbahces-fansens dröm ska bli sann om Gud vill och vi hoppas kunna lyfta flera troféer tillsammans. Mesut är en av de största spelarna det här landet och hela världen har sett. Fansen får vara lyckliga, vi har ett bra lag. Med Mesuts ankomst så hoppas jag på bra dagar och att vi vinner stora titlar. Vi har en tids arbete på 2-3 dagar framför oss nu. Därefter kommer vi göra de förväntade uttalanden tillsammans, sade Belözoglu till FBTV.

Mesut Özil och hans familj kommer att sättas i karantän efter deras ankomst från England och uppges vara i sex dagar enligt uppgifter i media. Tidigare rapporter har varit att spelaren förväntas bli officiellt presenterad som ny spelare i Fenerbahce under måndag eftermiddag.