Omar Elabdellaoui inlagd på sjukhus

Den norske fotbollsspelaren till vardags i Galatasaray har blivit inlagd på sjukhus i Istanbul.

Omar Elabdellaoui som blev värvad till Galatasaray i somras och är kapten för Norges landslag, blev igår natt inlagd på sjukhus efter nyårsfirande. I turkisk media rapporterades det att fotbollsspelaren skadades i samband med att fyrverkeri exploderade i spelarens hand och gett skador på ögonen.

TRT Spor rapporterar att Galatasarays vicepresident, huvudtränare Fatih Terim och lagkapten Arda Turan är på sjukhuset och på besök hos spelaren.

Galatasaray har också kommit med ett uttalande att spelarens liv inte är i fara och att spelaren är i medvetet tillstånd. Spelaren ska ha fått brännskador vid ögonen men nu väntas läkarnas rapport för hur allvarliga skadorna är.

Under lunchtid kom läkarna från Lviv Hospital med besked kring spelarens status. Läkarna meddelade att spelaren mår bättre idag men att spelaren har fått ögonskador och att en andra operation är möjlig. Spelaren har upplevt en trauma men mår bättre och läkarna har rensat all materia från skadorna och genomfört en första operation, nödvändiga undersökningarna har genomförts. Läkaren meddelade även att det troligtvis kommer att behövas ännu ett ingripande utöver den första operationen och medicinska behandlingen som spelaren får just nu.