”Özil är januari månads största värvning”

Mesut Özils tidigare tränare Arsene Wenger hyllar Fenerbahces nyförvärv.

Arsene Wenger hämtade Özil till Arsenal för en rekordsumma 2013 och har uttalat sig efter spelarens flytt till Fenerbahce. Fransmannen säger att övergången är den största i januarifönstret:

– Jag kan tänka mig att det är väldigt roligt för er att presentera det här nyförvärvet. Den här perioden vi befinner oss i så genomförs inte många övergångar. Mesut är januari månads största värvning. Eftersom fotbollsvärlden är lite tyst just nu. Det här är bra nyheter för Fenerbahce som ligger bra till i ligan. Mesut kan bli avgörande för ett lag som slåss om att vinna ligan, sade Wenger till beIN Sports.

På frågan om han någonsin hade pratat med Özil om Fenerbahce svarade Wenger:

– Jag ville alltid att han skulle vara i Arsenal. Däremot kunde jag känna av att han hade en stark turkisk anknytning i sig. Jag har lärt känna hans agent, hans familj och hans pappa och på så sätt såg jag att han hade en stor anknytning till Turkiet. Samtidigt så hade han ett stort intresse för den turkiska ligan.