Sumudica och Gaziantep FK går skilda vägar

Marius Sumudica och Gaziantep FK har avbrutit samarbetet.

Gaziantep som i helgen åkte på sin första förlust i ligan sedan september och på 15 raka ligamatcher, hade under en period förhandlat med Sumudica om ett nytt kontrakt. Nu står det dock klart att det inte blir någon förlängning med den rumänske tränaren vars kontrakt skulle löpt ut efter våren.

Så sent som på förmiddagen idag sade Sumudica att han är öppen för att för att förhandla  på nytt med klubben innan klubben meddelade att de har gått skilda vägar på eftermiddagen. Sumudica och Gazianteps ledning har varit oeniga i förhandlingarna tidigare och båda parter hade visat sitt missnöje. Sumudica sade i samband med Sivasmatchen att han var tvungen att ringa sin fru för att ”skicka pengar till honom” som han under dagen menade var ett skämtsamt ordspråk på rumänska eftersom det uppstod ett missförstånd i turkisk media.

Sumudica var inte nöjd med Gazianteps första kontraktsförslag varpå klubbledningen ska ha velat att den rumänske ledaren går ner i lön på grund av den ekonomiska situationen i klubben.

I veckan sade Sumudica att det mesta tydde  på att han inte skulle förlänga med Gaziantep och istället gå till Saudi Arabien där han hade fått ett bud som han just nu inte kunde tacka nej till samtidigt som han sade att han inte kunde acceptera kraven från klubbledningen med att sänka sin lön. Efter matchen mot Sivasspor sade Sumudica att han hade avböjt budet från Saudi Arabien för att han vill fortsätt i Gaziantep och åtminstone se ut sina fyra månader som var kvar på kontraktet.

Igår gick klubbpresidenten Mehmet Büyükeski ut med uttalande gällande Sumudica:

– Det stämmer att vi ville att vår tränare skulle gå ner med 10% i lön. På grund av pandemin kan vi inte se framtiden. Vi betalar 920 000 euro till vår tränare, han betalar sina medhjälpare själv, han kostar oss 1,2 miljoner euro med bonusar inkluderade. Han vill ha 1,6 miljoner euro från oss och totalt 1,9 miljoner euro med bonusar. Vem får dessa pengar? Han tar åt sig all framgång, detta är mycket fel. Säsongen är inte ens över och han pratar om kommande säsong, det är absurda uttalanden från honom. Vi har inga skulder till vår tränare eller våra spelare, vi sköter utbetalningar bäst av alla klubbar, det är sanningen. Förhandlingarna har ingenting med respektlöshet att göra. Gör en fin gest gentemot oss och gå ner i lön sade vi. Våra tv-inkomster har gått ner jättemycket, det har gått ner med 30%, sade Büyükeksi efter Sivasspor-matchen.

Nu är det dock officiellt att parterna har avslutat samarbetet men det återstår att se om Antep hittar en ny ersättare eller om parterna återvänder till förhandlingsbordet för en tredje gång.

Samtidigt har Göztepe gått skilda vägar med Ilhan Palut vars avskedsansökan ska ha godkänts av klubbledningen. Göztepe har spelar sex raka ligmatcher utan att ta en seger.

Kayserispor som gick skilda vägar med Samet Aybaba förra veckan har meddelat att de har gjort klart med Dan Petrescu som har skrivit på ett avtal på 1,5 + 1 år.