Süper Lig 2020/21: Omgång 17

Süper Lig 2020/2021 Omgång 17 med följande matcher.

Tisdag:

Yeni Malatyaspor – Sivasspor: 2-2 

Delad poäng mellan Yeni Malatyaspor och Sivasspor som inledde den 17:e omgången som spelas mellan tisdag-torsdag. Erdogan Yesilyurt gav gästerna ledningen efter 18 minuter och Malatya kvitterade genom Fofana sju minuter senare. Max Gradel som har varit en av Sivas viktigaste spelare såg till att Sivas gick in i halvtidsvila med ledningen. I den andra halvleken kvitterade hemmalaget återigen och den här gången genom Benjamin Tetteh. Malatyaspor har nu inte vunnit på raka ligamatcher och Sivasspor likaså.

Gaziantep FK – MKE Ankaragücü: 2-0 

Gaziantep fortsätter att gå obesegrade och tog en seger mot Ankaragücü efter poängtappet mot Erzurumspor i helgen. Alexandru Maxim och Enver Sahin gjorde målen för Antep som går upp på tillfällig ligaledning och har lika måna poäng som Besiktas som har en match mindre spelad.

Konyaspor – Galatasaray: 4-3 

Mål och drama i slutminuterna avgjorde matchen mellan Konyaspor och Galatasaray. Gala hade chansen att gå upp i ligaledning och sätta press på konkurrenterna i toppen men det blev Konya som fick sista ordet i matchen. Erdon Daci blev tvåmålsskytt för hemmalaget. Daci gjorde matchens första mål innan Diagne kvitterade i den tredje tilläggsminuten i första halvlek. Daci gav Konya ledningen tidigt i andra halvlek och Konya hade ledningen framtill den 77:e minuten då Gala fick straff. Diagne missade sin första straff men fick ta om den eftersom målvakten ej stod på linjen. Huvudtränare Ismail Kartal i Konyaspor blev utvisad i samband med sina reaktioner från sidlinjen efter att Diagne tagit om straffen och kvitterat och gjort sitt andra mål i matchen och kvitterat på nytt. Fem minuter senare fick Konya också straff och Ugur Demirok gav sitt lag ledningen för tredje gången gillt. Artem Kravets satte 4-2 i den 92:a minuten och Ogulcan Caglayan snyggade till siffrorna till 4-3 på Ryan Babels retur i den 94:e minuten.

Onsdag: 

Denizlispor – Kayserispor: 0-1 

Ångestmöte i botten mellan Denizlispor och Kayserispor. Gästerna gick skilda vägar med Samet Aybaba i veckan och mot Denizli tog jumbon alla tre poäng när de vann med uddamålet. Pedro Henrique gjorde matchens enda mål i den 21:a minuten. Kayserispor lämnar jumboplatsen och är nästsist i ligan och därefter kommer Denizlispor.

Istanbul Basaksehir – BB Erzurumspor: 1-0

De regerande mästarna tog sin första seger på åtta matcher när de besegrade nykomlingen Erzurumspor. I matchens 40:e minut gjorde norske Fredrik Gulbrandsen matchens enda mål och gav Basaksehir segern. Basaksehir går upp på 15:e plats medan Erzurumspor är ny jumbo i ligan och ligger sist.

Trabzonspor – Göztepe: 1-0 

Onsdagens tredje 1-0 match spelades mellan Trabzonspor som tog emot Göztepe. Trabzon tog sin andra raka seger när Caleb Ekuban gjorde mål i den 28:e minuten. Trabzon klättrar i tabellen och går upp på sjunde plats. Göztepe som ligger på 13:e plats, har fyra förluster och en oavgjord på de senaste fem matcherna.

Genclerbirligi – Hatayspor: 3-1 

Nykomlingen Hatayspor som har varit i storform tappar mark mot topplagen. Borta mot Genclerbirligi blev det förlust med 3-1 trots mål av Aaron Boupendza. Robert Piris Da Motta satte två straffar för hemmalaget och Giovanni Sio gjorde Genclers tredje mål. Gencler som ligger på 16:e plats, har tagit två segrar på de senaste tre matcherna och är fortfarande på säker mark och ökar avståndet till lagen bakom. Hatayspor är sexa i ligan.

Antalyaspor – Fatih Karagümrük: 3-1 

Det började bra för gästerna Fatih Karagümrük som tog ledningen efter tio minuter genom Jure Balkovec. Därefter tog Antalyaspor över och vände matchen. Hakan Özmert kvitterade på straff och Gökdeniz Bayrakdar gav ledningen till hemmalaget i den 37:e minuten. Eren Albayrak gjorde matchen sista mål i den 71:a minuten. Nykomlingen Karagümrük som har värvat in en del spelare under januari, halkar efter i toppen av ligan och ligger nu nia. Antalyaspor går upp på 11:e plats.

Besiktas – Caykur Rizespor: 6-0 

Målshow av Besiktas som återtog ligaledningen i Süper Lig. Istanbullaget var tillfället nere på andraplats i och med Gazianteps seger igår men under onsdagen så var BJK verkligen på spelhumör, inte minst Cyle Larin som gjorde hela fyra mål. Oguzhan Özyakup gjorde sitt andra mål för den här säsongen medan Ajdin Hasic gjorde mål för andra matchen i rad. Cyle Larin blev den tredje spelaren att göra fyra mål för Besiktas i en och samma ligamatch. Besiktas är inne i en storform nu. Laget leder ligan och har vunnit fem raka matcher i Süper Lig med målskillnaden 16-0 på dessa matcher.

Torsdag: 

Fenerbahce – Alanyaspor: 2-1 

Fenerbahce vann toppmötet mot Alanyaspor på hemmaplan. Ozan Tufan som den senaste veckan har kopplats ihop med engelska lag spelade fram till båda målen. Sinan Gümüs gjorde ett läckert mål och vad som till en början såg ut att vara ett inlägg efter 12 minuter. 2-0 målet kom i den 71:a minuten genom Dimitris Pelkas som gjorde två assist i förra matchen. Några minuter innan blev Enner Valencia knockad i straffområdet av Alanyaspors målvakt och fick straff.  Valencia tog straffen själv men Marafona i Alanyaspors mål räddade och tog sin revansch. Alanyaspor reducerade på straff genom Babacar tio minuter senare men fick aldrig in en kvittering trots 72% bollinnehav. Fenerbahce tog sin tredje raka seger i ligan och går upp på en andraplats med 32 poäng – 2 poäng upp till ettan Besiktas. Alanyaspor tappar ännu en placering och ligger nu fyra med 30 poäng med en match mer spelad än Besiktas, Fenerbahce, Gaziantep, Galatasaray och Hatayspor.

LÄS OCKSÅ:

Süper Lig 2020/21: Omgång 16