Süper Lig 2020/21: Omgång 16

Süper Lig 2020/21 omgång 16 med följande matcher.

Lördag: 

Sivasspor – Denizlispor: 2-2 

Delad poäng mellan Sivasspor och Denizlispor. En match som dominerades av gästerna som fick in kvitteringen till 2-2 i den 93:E minuten genom Muis Mesanovic. Denizli är kvar på nedflyttningsplats. Sivas parkerar sig på 14:e plats efter denna omgången.

Erzurumspor – Gaziantep: 1-1 

Gaziantep är forsatt obesegrade och är uppe på sjutton raka matcher utan förlust men mot Erzurumspor hade laget räknat med tre poäng. Kevin Mirallas mål räckte inte till seger då nykomlingen Erzurumspor kvitterade på straff genom Emre Bassan i den 96:e minuten. Erzurum ligger nästsist medan Gaziantep är för tillfället uppe på tredjeplats och kan förbi passeras av Fenerbahce och Besiktas om respektive lag tar poäng i sina matcher.

MKE Ankaragücü – Yeni Malatyaspor: 3-1 

Ankaragücü har lämnat jumboplatsen bakom sig och hittat ett vinnande spår. Laget tog sin andra raka seger i ligan mot Yeni Malatyaspor som ligger åtta i Süper Lig. Segern tar Ankaragücü för tillfället upp på säker mark och före rivalen Genclerbirligi.

Alanyaspor – Istanbul Basaksehir: 3-0 

Efter tre raka matcher utan förlust inledde Alanyaspor det nya året med en stark seger mot det regerande turkiska mästarna. Alanya hade 2-0 efter 27 minuter och Tayfur Bingöl satte spiken i kistan i den 83:e minuten. Alanya återtar ligaledningen från Gala, båda lagen har lika många poäng och Alanya har en match mer spelad. För Basaksehir så vill det inte lossna. Basaksehir har inte vunnit någon av sina senaste sju ligamatcher och är kvar på 16:e plats.

Hatayspor – Konyaspor: 2-1 

Nykomlingen Hatayspor fortsätter att gå starkt. De avslutade förra året med seger och börjar de nya året med seger, tack vare Boupendza som är i storform. Boupenda som gjorde fyra mål senast mot Antalyaspor, gjorde båda målen när Hatayspor vann med 2-1. Konyaspor är kvar i mitten av tabellen medan Hatay håller till i toppen.

Galatasaray – Antalyaspor: 0-0 

Missberäkning av Galatasaray som även tappade ligaledningen. Emre Kilinc fick syna det röda kortet och det blev mållöst i Istanbul. För Antalyaspor var det ett steg i rätt riktning efter 6-0 förlusten hemma mot Hatayspor förra omgången. Tråkigare i Galatasaray var det som har fått Radamel Falcao skadad på nytt. Den colombianske anfallaren byttes in i början av andra halvlek och 30 minuter senar blev han utbytt. Det är ännu oklart hur länge anfallaren blir borta.

Söndag: 

Caykur Rizespor – Genclerbirligi: 1-1 

Det blev kryss när Rizespor tog emot huvudstadslaget Genclerbirligi. Milan Skoda gav hemmalaget ledningen efter åtta minuter men i andra halvlek reducerade Gencler genom Soner Dikmen. Gencler ligger ovanför nedflyttningsstrecket medan Rize ligger på tionde plats.

Fatih Karagümrük – Trabzonspor: 1-2 

Trabzonspor hittade tillbaka till vinnande spår under söndagen när nykomlingen Karagümrük besegrades 2-1. Anthony Nwakaeme gjorde matchens första mål för gästerna innan Jure Balkovec kvitterade i den 70:e minuten. Ekuban fick sista ordet i mtchen när han avgjorde 2-1 i den 81:a minuten.

Kayserispor – Besiktas: 0-2 

Besiktas tog en stor seger på bortaplan med Kayserispor. Det var en jämn match där Besiktas avgjorde sent och där första målet kom i den 89:e minuten på straff genom N’Koudou. Straffen gavs efter en VAR-granskning. Besiktas hade fått en straff efter bara 12 minuter som Bernard Mensah brände när Dogan Alemdar räddade straffen för Kayserispor. Ajdin Hasic punkterade matchen i den 96:e minuten. De tre poängen tar Besiktas upp på förstaplats i ligan den här omgången medan Kayserispor är fortsatt jumbo i ligan.

Måndag: 

Kasimpasa – Fenerbahce: 0-3 

Fenerbahce vann Istanbulmötet med Kasimpasa under måndagksvällen när omgång 16 spelades klart. Fener som värvade Mame Thiam från Kasimpasa i somras hade den offensive spelaren tillbaka från skada. Thiam visade att “släkten är värst” i sin comeback då han gjorde två av målen i matchen. Anfallaren sköt in 1-0 på volley efter 14 minuter. Thiam gjorde sitt andra mål på tilläggstid i första halvlek när han placerade 2-0 efter att ha blivit läckert framspelad av Dimitrios Pelkas som chippade fram bollen. Ferdi Kadioglu punkterade matchen i den 86:e minuten när han chippade över målvakten med högerfoten. Fenerbahce ligger fyra med 29 poäng och har två poäng upp till ligaettan Besiktas medan Kasimpasa ligger på 13:e plats.