Süper Lig 2020/21: Omgång 21

Süper Lig 2020/21 Omgång 21 med följande matcher:

Lördag:

Genclerbirligi – Trabzonspor: 1-2 

Bortaseger för Trabzon som tog tre poäng i Ankara efter mål av Djaniny och Ekuban efter mycket fina förarbeten till båda målen. Piris de Motta reducerade i den 86:e minuten Gencler lyckades aldrig kvittera.

Istanbul Basaksehir – Caykur Rizespor: 1-1 

Det vill sig inte för de regerande mästarna som nu har spelat tre raka matcher utan seger. Mot Rizespor som fortfarande inte har sin nye huvudtränare, Marius Sumudica vid sidlinjen, så blev det kryss när Mehmet Topal såg till att det blev 1-1 i den 64:e minuten. Braian Samudio hade gett ledningen till hemmalaget på straff i den 49:e minuten.

Söndag:

Konyaspor – Antalyaspor: 0-0

Mållöst möte där Konyaspor nu har spelat fyra raka matcher i ligan utan vinst och fortsätter att tappa placeringar. Antalyaspor ligger på tiondeplats.

Yeni Malatyaspor – Galatasaray: 0-1 

Uddamålsseger som satt långt inne för Galatasaray. Ryan Babel avgjorde med ett långskott och på reprisbilderna såg man att bollen studsade precis innan målvakten försökte göra en räddning på skottet.

Denizlispor – Fatih Karagümrük: 1-2 

Karagümrük är tillbaka på vinnande spår efter att ha besegrat jumbon Denizlispor. Fabio Borinio och Alessano Diao gjorde gästernas mål medan Mix Diskerud som blev klar i veckan för Denizlispor, reducerade i den 87:e minuten.

Gaziantep FK – Hatayspor: 1-1 

Hatayspor räddade en poäng i den åttonde tillägsminuten. Jefferson hade gjort matchens första mål efter 30 minuter och Junior Morais  kvitterade i den 98:e minuten.

Besiktas – Göztepe: 2-1 

Besiktas fortsätter att vinna och Vincent Aboubakar fortsätter att avgöra. Zlatko Tripic gav gästerna ledningen först innan Adem Ljajic kvitterade. Aboubakar avgjorde i den 77:e minuten och ser till att Besiktas bibehåller ledningen i Süper Lig.

Måndag:

Kasimpasa – Sivasspor: 2-0

På sjutton minuter hade Kasimpasa gjort matchens två mål. Haris Hajradinovic inledde målskyttet efter bara sex minuter och i den 17:e minuten utökade Aytac Kara, som under januari månad har kopplats ihop med Galatasaray, till 2-0. I och med segern så går Pasa om Sivas i tabellen och upp på 12:e plats med 25 poäng, Sivas ligger på 14:e plats med 24 poäng.

Alanyaspor – MKE Ankaragücü: 4-3 

Det var målfest när Ankaragücü chockade Alanyaspor i första halvlek. Joseph Paintsil gav gästerna ledningen med två mål mot noll efter 28 minuter. Salih Ucan reducerade innan det var halvtid och i andra halvlek såg Bakasetas, och Babacar till att vända 0-2 till 3-2. Fatih Aksoy stod för ett självmål som ledde till 3-3 men Moubandjes mål i den 79:e minuten gav Alanya segermålet och alla tre poäng. Salih Ucan stod för assisten till både Babacars och Moubandjes mål. Alanya klättrar upp på fjärdeplats med de tre nya poängen.

Fenerbahce – Kayserispor: 3-0

Anfallarna levererade på plan när Mesut Özil såg sitt nya lag besegra Kayserispor med 3-0 och ta tre poäng. Mame Thiam gjorde matchens första mål i första halvleken och spelade sedan fram till Mbwana Samatta till 2-0 i inledningen av andra halvleken. Papiss Cissé som blev inbytt punkterade matchen med matchens tredje mål och sitt fjärde ligamål för säsongen. Fener återtar andraplatsen som de hade inför omgång 21 och är tillbaka på vinnande spår efter det oavgjorda resultatet borta mot Sivasspor senast.

Süper Lig 2020/21: Omgång 20