Tröjnumret som Özil uppges få i Fenerbahce

Mesut Özil är nära att presenteras som ny Fenerbahce-spelare.

I alla fall om man ska tro de turkiska medierna och så nära att det till och med uppges vara klart med vilket tröjnummer spelaren kommer ha.

Det har tidigare rapporterats att det skulle vara tröjnummer 23. Tröjnummer 10 som Özil har haft i Real Madrid, tyska landslaget samt i Arsenal är upptaget av Mbwana Samatta som är på lån hos Fenerbache. Spelarlicenssystemet hos Turkiska fotbollförbundet tillåter inte heller byte av tröjnummer bland registrerade spelare under pågående säsong.

Istället uppges Mesut Özil ta tröjnummer 67 i Fenerbahce. 67 är registreringsskyltsnummer för Zonguldak-provinsen. Det är i denna provins som Mesut Özil har sina rötter i Turkiet. Mesut Özils föräldrar kommer ursprungligen från staden Devrek i Zonguldak och nu uppger ett antal medier, bland annat sajten Ajansspor och journalisten Salim Manav, uppger källor på att tröjnumret blir 67 under våren.

För nästa säsong är det högst troligt att spelaren får tröjnummer 10.