Anledningen till varför Cengiz Ünder får lite speltid

Cengiz Ünder hämtades in på lån med köpoption från Roma till Leicester i somras.

Efter en tid med acklimatisering i början av hösten och som möjligtvis fortfarande pågår, så började Cengiz blixtra till med sina inhopp och framspelningar i ligan och mål i Europa.

Men de senaste månaderna har det varit sparsamt med speltid för den turkiske landslagsspelaren och nu rapporteras det till och med att Fenerbahce har hört av sig till Roma för att anmäla sitt intresse för spelaren.

Foxes of Leicester rapporterar nu även att sannolikheten ökar för att Leicester City inte kommer utnyttja köpoptionen i sommar när låneavtalet löper ut. Detta grundar sig på de senaste uttalanden från huvudtränaren Brendan Rodgers efter förra veckans match mot Wolverhampton:

– Med all respekt till Cengo, han är en väldigt bra offensivt men att jobba åt andra hållet (defensiva spelet) är han inte van vid det. När du spelar mot en fembackslinje som har en wing-back som springer så behöver du säkerställa att spelaren som du spelar eller startar med är kapabel att göra det jobbet. Så enkelt är det.

– Vi kände att det var en match där Marc (Albrighton) kunde komma in och göra jobbet framåt men sen behöver du arbetsamheten att jobba åt andra hållet.

För två veckor sedan lät det på ett annat vis från Brendan Rodgers gällande Ünders situation:

– För Cengo handlar det bara om anpassning till Premier League. Han har visat stunder av kvalité för oss men det är svårt för honom eftersom där är andra spelare på hans position som förstår Premier League. Men han är fortfarande en viktig spelare för oss och för den andra halvan av säsongen, jag tror vi kommer få se det. Det är viktigt för mig att vi har konkurrens i truppen och han ger den konkurrensen. Jag tror han verkligen gillar sin tid här.

23-årige Cengiz har spelat i totalt 17 matcher och gjort 2 mål och 3 assist. I Premier League har det enbart blivit en start och övriga sju matcher har varit inhopp. Cengiz gjorde bland annat assist mot Arsenal och Leeds United i den sjätte och respektive sjunde omgången efter att ha bytts in i båda matcherna. Trots prestationerna så fortsatte Cengiz börja på bänken och i de senaste tre omgångarna har yttern varit bänkad utan inhopp.

Cengiz Ünder har fått speltid främst i Europa League och i FA-Cupen där det har blivit ett mål i respektive turnering, och  i den senaste matchen i Europa League som spelades i veckan så blev det ett inhopp istället för startplats.