Colin Kazim Richards utsatt för rasistiska påhopp

Den turkiske anfallaren Colin Kazim Richards, har utsatts för rasistiska påhopp på sociala medier.

Anfallarens klubb, Derby County, gick ut med ett uttalande igår att deras spelare hade blivit utsatt för rasism på sociala medier efter matchen mot Nottingham Forrest som slutade 1-1 och där Kazim kvitterade och gjorde Derbys mål i den 84:e minuten.

Derby County har gått hårt mot händelserna och händelserna har uppmärksammats i England.

34-årige Kazim ska även ha blivit tvungen att berätta för sina yngre barn varför han har blivit utsatt för rasism.

Colin Kazim Richards eller Kazim-Kazim som han kallas i Turkiet, var en del av Turkiets framgångsrika landslag i EM 2008 och har representerat Fenerbahce, Galatasaray och Bursaspor i sin karriär. Richards som är född i London, har gjort 34 landskamper för Turkiet och fyra mål. Den här säsongen har det blivit sju mål och två assist på 25 matcher i Derby som ligger på 18:e plats i Championship som är engelska andraligan.