Historisk debutant i Süper Lig

Målvakten Kagan Moradaoglu blev historisk när han vaktade målet för Trabzonspor i segern mot de regerande mästarna Istanbul Basaksehir.

18-årige Moradaoglu slog flera rekord då han blev den yngste spelaren att spela en match i Süper Lig den här säsongen samt den yngste debutanten för Trabzonspor någonsin och även den yngste målvaktsdebutanten någonsin i Süper Lig.

Moradoglu krönte insatsen med att hålla nollan och fick göra några räddningar som också blev matchavgörande för laget.

– Detta är vad jag har drömt om och de (laget och klubben) alla har hjälpt mig. Jag hade på mig Ugurcans (Cakir) handskar i matchen. Jag var exalterad. Jag spelade mer avslappnat när matchen drog igång. Det är jättefint att få ett sådant stöd som jag har fått av folk som jag känner och som jag inte känner. Det gav mig självförtroende inför matchen. Ugurcan abi har gjort det bra. Min uppgift var att fortsätta det goda arbetet. Vi tappade aldrig koncentrationen och vann matchen, sade Kagan Moradaoglu efter segern mot Istanbul Basaksehir.