Istanbul Basaksehir på nedflyttningsplats

De regerande turkiska mästarna Istanbul Basaksehir är påväg mot en fiaskosäsong.

I fjol vann de ligan före Trabzonspor – som ikväll besegrade Basaksehir på bortaplan efter mål av Yusuf Sari i Trabzonspor. Förlusten innebär att Istanbul Basaksehir är nere på nedflyttningsplatser och inblandade i bottenstriden på riktigt.

De regerande turkiska mästarna gick skilda vägar med Okan Buruk och in kom istället Aykut Kocaman som förra veckan slog ut sin tidigare klubb Fenerbahce i Turkiska cupen. Men i ligan fortsätter det att gå trögt.

Basaksehir har fem raka förluster i ligan och ligger nu på en 18:e plats vilket betyder nedflyttning. Laget har tagit 24 poäng på 25 matcher. Basaksehir har sämst form i ligan för tillfället och har enbart sex matcher den här säsongen (sex oavgjorda och tretton förluster). De regerande mästarna skulle halka så långt bak som till den nästsista placeringen i ligan då både Genclerbirligi och MKE Ankaragücü har två matcher mindre spelade än Basaksehir. Vinnar Gencler och Ankaragücü sina hängmatcher så passerar de Basaksehir i ligan. Även jumbon spela färre matcher än Basaksehir. Skulle Denizli vinna sin hängmatch så har de tre poäng upp till Basaksehir.

Frågan är om krisen i Istanbul Basaksehir har nått sin topp eller om laget kommer fortsätta den dåliga trenden.