Jürgen Klopp hyllar Ozan Kabak

Jürgen Klopp hyllar sitt nyförvärv Ozan Kabak efter insatsen mot RB Leipzig.

Kabak gjorde sin första europeiska match för Liverpool i veckan när laget vann borta mot Leipzig i åttondelsfinalerna av Champions League.

Den 20-årige turkiske mittbacken hade en tuff debut mot Leicester innan Leipzig-matchen och var inblandad i Leicesters tredje mål när Liverpool hade sju mardrömsminuter i slutet av matchen. Men Ozan lyfte sig i veckan och blev även utsedd till matchens lirare efter segern mot Leipzig.

Inför Merseyside-derbyt mot Everton hyllas han nu av huvudtränaren Jürgen Klopp:

– Stor potential, 20 år och redan rätt så erfaren för att vara ärlig. Han har inte tagit den enkla vägen i karriären så här långt. När du är i Istanbul och spelar, förmodligen, för en av de största klubbarna i världen och som alltid är med i toppen av ligan. Därifrån ta steget till Stuttgart och därifrån till Schalke, och alla dessa typer av saker gör att du behöver kämpa hårt att vinna fotbollsmatcher. Det är bra från ett utvecklingsperspektiv. Nu är han här och det ser mycket lovande ut. Båda matcherna har varit väldigt solida.

– Ja, vi alla vet vad som hände i Leicester-matchen men bortsett från den situationen eller båda situationerna (andra och tredje målet mot Leicester), så gjorde han en väldigt solid insats. Vi ska inte glömma vem vi mötte den dagen, laget som låg tvåa eller trea i Premier League. Det är en tuff match me de anfallarna (i Leicester City) som de har. Han (Ozan Kabak) gjorde det väldigt bra och jag hoppas det fortsätter, sade Klopp på presskonferensen inför derby mot Everton.

Klopp sade följande om Kabak när spelaren presenterades av klubben i början av månaden:

 

– Dave (Schalke 04:s förra tränare) var väldigt väldigt positiv gällande honom (Kabak). Han kom väldigt ung till Tyskland och alla var överens om att han var en massiv talang.

 

– Han är enbart 20 år nu. Han har spelat i sin andra klubb (i Tyskland) i Schalke och olyckligtvis så är de på en dålig position för tillfället. För honom, så är det en mycket bra övergång eftersom precis som för vilken spelare som helst så behöver du ett stabilt runtomkring dig och det är vad vi kan erbjuda. Vi erbjuder ett stabilt lag och där du kan spela på din position, du behöver inte vara 20 med alla färdigheter på planen och inte vara stoppad från att göra misstag mer. Han är en verkligen en stor, stor talang och vi ser väldigt mycket framemot att jobba med honom.

– Dave sade alltid att han kommer bli en lagkapten för ett lag en dag. Han har en ordentlig personlighet. Han kunde ha spelat för vilken klubb han ville i Turkiet men lämnade för utlandet i en ung ålder för ett annat land och nya klubbar. Han var i Stuttgart och sedan Schalke. Han hade kunnat gå vart som helst men han ville ta fotbollssteg och vi är ett ordentligt steg för honom. Han vill lära sig men han kan redan idag leverera på plan, sade Klopp i samband med att Liverpool signerade Kabak.