Senaste nytt kring Ömer Faruks situation

Ömer Faruk Beyaz blev inte klar för någon ny klubb i vintras.

Förhandlingarna med Stuttgart rapporteras pågå och tidigare har det bekräftats att talangen inte vill förlänga med Fenerbahce där han har fått sparsamt med speltid – en stor besvikelse för klubben och sportchefen Emre Belözoglu:

– När det gäller Ömer Faruk så är jag mycket ledsen. Vi gav honom faktiskt ett förslag vi inte gett till någon annan med ett femårs projekt. Det jag blir ledsen över är att när man en dag berättar om Fenerbahces historia så kommer han nämnas som den yngste kaptenen i klubbens historia någonsin. Vi har inte kunnat få tillbaka de värdet vi erbjöd, sade Belözoglu.

Nu rapporterar Nicolo Schira att parterna har påbörjat förhandlingar på nytt. Ömer Faruk som tidigare nobbat kontraktsförslagen kan alltså nu förlänga kontraktet med Fenerbahce. Ajansspor citerar klubbpresident Ali Koc som ska ha sagt följade gällande situationen:

– För att utveckla sig så måste han förbereda sig. Det handlar inte bara om fotboll men även att lära sig utländska språk, uppförande och vision. Emre Belözoglu och Volkan Demirel pratar med honom löpande. Som ledning så ska vi tillsammans med hans familj en karriärplan. Vi ska skriva ett nytt avtal.

Enligt den italienska journalisten Schira så ska flera klubbar ha visat intresse ute i Europa utöver Stuttgart och dessa klubbar är Borussia Dortmund, Manchester United och Liverpool.

Den här säsongen har Ömer Faruk enbart spelat sju minuter i ligan samt 75 minuter på två matcher i cupen.