Süper Lig 2020/21: Omgång 23

Süper Lig 2020/21 Omgång 23 med följande matcher:

Tisdag:

Hatayspor – Fenerbahce: 1-2 

En match med flera höjdpunkter. Altay Bayindir i Fenerbahces mål stod för flera världsklassräddningar och räddade poängen för Fener. Mesut Özil debuterade och stod för en hockey-assist när han spelade fram Ferdi Kadioglu som var sista Fenerbahce-spelare på bollen när Jean Claude Boilling gjorde självmål i den 88:e minuten till 2-0. Det var under en period där Fener var hårt tillbaka pressade och hemmalaget Hatay radade upp chanser. Två minuter senare gjorde skytteligaledaren Aaron Boupendza sitt 16:e mål och reducerade till 2-1 med säsongens och kanske även årets mål. Mame Thiam gjorde matchens och Feners första mål i den 26:e minuten. Fener är alltjämnt etta och går till derbyt mot Gala till helgen som ligaledare. Hatay är för tillfället sjua i ligan.

Galatasaray – Istanbul Basaksehir: 3-0 

Galatasaray gjorde tre mål och tog tre poäng mot de regerande turkiska mästarna Istanbul Basaksehir. Henry Onyekuru som gjorde två mål senast, gjorde mål på nytt när han nickade in matchens första mål. Även andra målet kom på nick, denna gången genom Ryan Donk. Nyförvärvet Mostafa Mohamed debuterade och punkterade matchen med matchens tredje mål på straff. Vid läget 0-0 gjorde Muslera en jätteräddning i första halvlek och räddade även en straff från Giualiano. Den missade straffen var Giualianos första miss i Süper Lig. Ingen vidare start för den nye tränaren Aykut Kocaman i Basaksehir som för tillfället ligger på 15:e plats och kan hamna under strecket om lagen bakom vinner sina hängmatcher. Gala är för tillfället tvåa i ligan med en match mer spelad än Besiktas.

Caykur Rizespor – Kasimpasa: 1-1 

Isac Kiese Thelin blev stor poängräddare för Kasimpasa på stopptid när han kvitterade till 1-1. Thelin placerade in 1-1 på hörna i den 91:a minuten. Sex minuter innan haed Dogan Erdogan gjort ledningsmålet för hemmalaget.

Onsdag:

Sivasspor – BB Erzurumspor: 0-0 

Fatih Karagümrük – Gaziantep FK: 2-0

Kayserispor – Alanyaspor: 1-1

Antalyaspor – Besiktas: 1-1 

Konyaspor – Genclerbirligi: 0-0

Torsdag:

Göztepe – Yeni Malatyaspor: 2-2 

Trabzonspor – Denizlispor: 1-0

 

Süper Lig 2020/21: Omgång 22