Calhanoglu svarar på frågan vem han hade valt mellan Zlatan & Burak

Hakan Calhanoglu medverkade i presskonferens i fredags inför mötet med Norge.

Den turkiske playmakern som gjorde ett vackert distansmål mot Holland i den första matchen fick frågan om vem han hade valt mellan Zlatan Ibrahimovic (som är hans lagkamrat i Milan) och Burak Yilmaz (som är hans lagkamrat i landslaget) om han själv hade fått ta ut och skapa ett lag.

– Om jag hade varit tränare så hade jag spelat med två anfallare. Jag hade valt ut både, sade Calhanoglu.

Förbundskapten Senol Günes, som också var med på presskonferensen, gillade Calhanoglus svar och sade:

– Han (Calhanoglu) kommer bli en bra tränare.

Hakan Calhanoglu sade även inför matchen mot Norge att de vill vinna igen:

– Vi fick en bra start med Holland-matchen, vi tog en viktig vinst.Matchen imorgon (läs: idag) är mycket viktig. Enligt mig är Holland och Norge de bästa motståndarna i gruppen. Jag hoppas vi kan återvända hem med en seger.

Om det europeiska intresset för turkiska spelare:

– Turkiska fotbollsspelare har alltid varit talangfulla. Nästan alla spelare som startade matchen mot Holland är spelare som spelar ute i Europa. Det är bara Ozan Tufan och Ugurcan Cakir som spelar i Turkiet och detta säger allt. Jag tycker vi har ett stort intresse från Europa, vi är mycket talangfulla. Självklart behöver vi fortsätta utvecklas tekniskt och taktiskt. Jag tror vi kommer få se de också under den närmsta tiden.

Presskonferensen med Calhanoglu:

Se Senol Günes presskonferens nedan: