Pelkas matchhjälte för Fenerbahce i toppmötet

Fenerbahce vann toppmötet borta mot Trabzonspor.

Den grekiske playmakern Dimitrios Pelkas gjorde matchens enda mål. Pelkas fick bollen av inbytte Ferdi Kadioglu vid mittcirkeln och drev bollen mot mål och sköt in från distans matchens enda mål. Målet var Pelkas femte i ligan den här säsongen och utöver har spelaren även sex assist på 18 matcher.

Matchen gav Fener alla tre poäng som kunde ha blivit omsprungen av Trabzonspor om det hade blivit förlust. Fener har nu 54 poäng och är alltjämnt tre poäng efter Galatasaray och Besiktas medan Trabzonspor är kvar på fjärde plats med 48 poäng. Trabzonspor hade inför mötet åtta raka segrar (inklusive en cupmatch mot Basaksehir) och hade inte förlorat på elva raka matcher efter förlusten hemma mot Galatasaray i december.