VIDEO: Turkiet 3-3 Lettland

Turkiet tappade två poäng hemma mot Lettland.

Efter en mycket bra första halvlek med flera chanser och en ledning som skulle har varit mer än 2-1 i halvtid så tappade Turkiet 3-1 till 3-3 med tio minuter kvar av matchen.

Turkiet gjorde mål redan i den tredje minuten genom Kenan Karaman framspelad av Hakan Calhanoglu. Minuter senare hade Kenan ytterligare ett skott som gick precis utanför bortre stolpen. Caner Erkin följde upp med att pricka ribban i ett annat avslut efter att Calhanoglu läckert klackat ner bollen till Caner. Samma Calhanoglu drog till på volley utanför straffområdet och utökade till 2-0 i den 33:e minuten. Två minuter efter Turkiets 2-0 mål så gjorde Lettland mål på en snabb omställning där Turkiets försvar inte hängde med. Burak hade även en frispark som gick precis utanför stolpen innan halvtid.

I början av andra halvlek gjorde Turkiet 3-1 på straff genom Burak Yilmaz, hans fjärde mål i kvalet. Straffen kom efter att Mert Müldür tacklats inne i straffområdet där han hade drivit in bollen från sin högerbacksposition. Robert Uldrikis reducerade till 3-2 i den 58:e minuten och Davis Ikaunieks gjorde 3-3 i den 79:e minuten. Medan reduceringsmålet kom på en fast situation så kom kvitteringsmålet på misslyckad bortrensning av fast situation där försvaret i Turkiet inte var vaksamma. Minuten efter kvitteringsmålet fick Burak ett jätteläge innanför straffområdet men missade målet med sitt avslut. Lettland fick matchens sista match där Ugurcan Cakir fick ingripa och rädda bollen och neka Lettland en sen vinst i Istanbul.

Trots poängtappet så leder Turkiet sin kval-grupp med sju poäng och har en poäng ner till både Holland och Norge.

Matchens höjdpunkter: