VIDEO: Burak Yilmaz hjälte i toppmötet

Burak Ylmaz blev stor matchhjälte i toppmötet mellan Lyon och Lille under söndagskvällen.

Det var en ”sexpoängsmatch” när topplagen Lille och Lyon ställdes mot varandra. Vinnaren blev Lille efter att Burak Yilmaz legat bakom samtliga mål. Burak gjorde 2 mål och en assist för Lille som kom tillbaka från 0-2 underläge till 3-2 efter att Burak avgjorde med sitt andra mål i den 85:e minuten.

Den förre Fenerbahce-spelare Islam Slimani gav hemmalaget Lyon ledningen i den 20:e minuten. Lilles försvarare Jose Fonte gjorde självmål vilket gjorde att Lyons ledning utökade till 2-0. Lyon som även har den tidigare Besiktas-försvararen Marcelo släppte in ett mål på tilläggstid när Burak Yilmaz steg fram och satte ett världsklassmål på  frispark och reducerade till 1-2.

I andra halvlek spelade Burak fram till Jonathan David som kvitterade till 2-2 i den 60:e minuten.

Både Burak Yilmaz och Mehmet Zeki Celik spelade från start medan Yusuf Yazici började på bänken. Yazici blev inbytt i andra halvlek och fick en avgörande roll i matchen. Det var nämligen Yusuf som spelade fram till sin landsman Burak som avgjorde med en läcker chip fem minuter ifrån slutet.

En stor seger för Lille som återigen är återigen etta i ligan med 73 poäng och fyra matcher kvar. Tvåa är PSG med 72 poäng och Lyon är kvar på fjärdeplats med 67 poäng och har nu sex poäng upp till ligaettan Lille.

Burak Yilmaz har nu gjort 12 mål och 5 assist på 24 ligamatcher.

Se Buraks båda mål här nedan:

 

Lilles Twitter-ansvarige gick loss på sociala medier efter segermålet i den 85:e minuten: