Cengiz Ünder kan återvända till Serie A

Cengiz Ünder lämnar med all förmodan Leicester City efter säsongen.

Den turkiske yttern har haft en tuff period i England som har gått upp och ner.

Cengiz fick börja med att göra inhopp i matcher och där visade han sin klass och avgjorde matcher med flera framspelningar och fick främst speltid från start i Europa League-matcher. Därefter följde en period av skador och där Brendan Rodgers vid sina taktikplaneringar inte hade plats för Cengiz i laget.

Brendan Rodgers sade tidigare under våren att Cengiz är en mycket bra spelare, men som inte passar in i det system och speltaktik som Leicester vill spela och där han tyckte att den turkiske ytterns egenskaper i försvaret och hemjobbet inte är tillräckliga. Leicester som har valt att spela 3-4-1-2 formation med två wingbacks på mittfältet och inga yttrar, har gjort det svårare för Cengiz att få chansen. Inte nog med det har tiden i Leicester kantats med flera skador och det mesta tyder på att Leicester inte kommer utnyttja sin köpklausul på 23 miljoner euro.

Under fredagen kom uppgifterna från Tuttomercatoweb i Italien att Cengiz Ünder kan vara på väg tillbaka till Serie A – men inte till Roma.

Cengiz som har två år kvar på kontraktet med Roma sägs jagas av AC Milan som ska ha visat intresse i vintras, enligt hemsidan. Roma uppges vara beredda på att förhandla bara om ett bud på minst 15 miljoner euro hamnar på deras bord och är enbart intresserade av en permanent försäljning den här gången.

ASromalive.it rapporterar, med hänvisning till just Tuttomercatoweb, att även Arsenal och Borussia Dortmund är intresserade av spelaren. I Arsenals fall ser klubben honom som en ersättare till Willian.