KLART: Champions League-finalen flyttas från Istanbul

Förra veckan drog spekulationer igång om att finalen kan flyttas från Istanbul.

Slutet av veckan bekräftade Storbritanniens transportminister att de ville ha finalen i England då det är två engelska lag, Manchester City & Chelsea, som kommer att mötas i finalen. Storbritanniens transportminister bekräftade att det fanns samtal mellan FA (engelska fotbollförbundet) och UEFA.

I början av denna veckan kom rapporter att även Storbritannien ska ha haft möten med UEFA och att finalen skulle flyttas till London.

Turkiska TV100 rapporterade därefter under måndagskvällen att de hade varit i kontakt med Servet Yardimci som sitter i UEFA:s styrelse och enligt Servet så fanns det samtal som pågick men där ingenting var klart ännu.

I dagarna har tidningen New York Times och engelska tidningen Times skrivit att finalen flyttas till Wembley. The Sun skriver samtidigt att Storbritanniens premiärminister Boris Johnson ska ha haft ett möte med UEFA-presidenten Aleksandr Ceferin gällande coronaläget.

Nu kommer den välkände sportjournalisten Fabrizio Romano med nya uppgifter. Enligt Romano så flyttas finalen från Istanbul för andra året i rad men det blir inte London eller en annan stad i England. Istället kommer finalen att spelas i Porto, Portugal. Officiell bekräftelse förväntas komma inom de närmsta timmarna.

Turkiska tidningen Sabah har under dagen skrivit att Turkiska fotbollförbundet ska i gengäld för att släppa finalen för andra året i rad, fått förslaget om att anordna Champions League-finalen 2023, året då Turkiet firar sitt 100:e år som republik. Turkiska fotbollförbundet ska även vilja anordna årets UEFA supercupfinal  – något som UEFA också ska vara positiva till enligt Sabah.

UPPDATERING 13 maj 13:06

UEFA har bekräftat att finalen flyttas från Istanbul till Porto. Finalen kommer att spelas på Estadio de Dragao. Hur mycket publik som kommer släppas in är ännu inte klart.